Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Drop-In dåb

Drop-in dåb er et bevidst valg.

For 13 mænd og kvinder, unge og ældre var lørdag eftermiddag sat af til dåb i overværelse af den allernærmeste familie eller nære venner og for enkelte helt alene med kirkens frivillige som eneste vidner.

På en grå og vintertrist februar eftermiddag indbød Vestegnens folkekirker til drop-in dåb i Helligtrekongers Kirke. Allerede fra starten kl. 14.00 havde mange fundet vej til kirken. Nogle for at blive døbt, andre for at bevidne dåben og atter andre for at se hvad det nu var, der skete i kirken.

Hvor kommer de fra?

De døbte kom fra øst og vest, nord og syd – de kom fra lige rundt om hjørnet, fra nabosognene og enkelte kom langvejs fra, så langt væk som Hundested. Den yngste var endnu ikke fyldt fire år og den ældste havde passeret de 87. Fælles for dem alle var, at dagen var et bevidst valg af dåben lidt mere uformelt og anonymt i forholdt til en traditionel dåbshandling i forbindelse med søndagens højmesse.

Teenagere, for hvem det er nødvendigt at blive døbt inden de skal konfirmeres i løbet af foråret, finder det befriende at kunne blive døbt uden den helt store opmærksomhed og festivitas. Nogle havde bare et enkelt vidne med, andre havde bare den allernærmeste familie med. For de lidt ældre er det andre forhold, der gør sig gældende, i valget af dåb på dette tidspunkt i livet.

Drop-In er kommet for at blive

Det er tydeligt, at drop-in dåb har fundet vej – via omtale i aviserne og på de sociale medier – til folks bevidsthed. Dåben bliver planlagt ud fra hvor og hvornår der er drop-in dåb i området. Folkekirkerne på Vestegnen er glade for den interesse, der er for drop-in. Den næste Drop-In dåb på Vestegnen finder sted fredag den 26. oktober 17.00-21.30, i forbindelse med Kulturnatten i Glostrup.

Drop-In i Glostrup Kirke

Der er ingen begivenheder.